0313 420 369 info@lomarsportvilla.nl

Wie zijn wij

Het familiebedrijf Lomar Sportvilla is in november 1982 opgericht door Louis en Marga Hendriks aan de Zutphensestraatweg 17. De oude villa ‘de Hulstedde’ werd omgetoverd tot een fitnessvilla.

Door de jaren heen is er in verband met de groei van het familiebedrijf veel verbouwd. In de beginjaren was er op de begane grond alleen een fitnesszaal, aerobicszaal, kleine horecagelegenheid en de kleedkamers.

In 1990 werd op de 1 e etage cardiofitness opgezet. Louis en Marga die met hun zonen op deze etage woonden hadden zichzelf met het hele gezin verhuist naar de 2 e etage. De cardiofitness werd een enorm succes waardoor de krachttraining op de begane grond naar de 1 e etage werd verplaatst en de cardiofitness op de begane grond (waar meer ruimte was) werd gesitueerd.

De 1 e verbouwing vond in 1994 plaats. De kleine horeca, groepsleszaal en de kleedkamers werden gesloopt en er werd 200m2 aan de villa aangebouwd. Er werd een nieuwe groepsleszaal van 114 m2 gebouwd, 2 nieuwe ruimere kleedkamers, een horecagelegenheid, fysiotherapie en een sauna.

In 2002 was het tijd voor de volgende verbouwing: aan de zijkant van de villa werd een nieuwe zaal gebouwd. Deze ruimte werd de krachttrainingzaal. De oude krachttraining ruimte werd toen gebruikt voor een nieuwe rage: spinning.

De laatste verbouwing was in 2006. De herenkleedkamer op de begane grond werd verbouwd tot een spinningzaal. Het kantoor en privégedeelte op de 1e etage werd verbouwd tot een nieuwe herenkleedkamer. De oude spinningzaal werd gebruikt voor de Easyline circuittraining. In jaren daarna werd duidelijk dat de toekomst van Lomar Sportvilla niet in deze sfeervolle villa zou zijn. Er werd gezocht naar een nieuwe locatie. De nieuwe locatie werd gevonden: Het Nieuwland!

Dit terrein was jarenlang de plek waar het zwembad van Dieren stond. Deze was inmiddels niet meer in gebruik en dit zou voor Lomar Sportvilla een ideale plek zijn om het familiebedrijf voort te zetten. Na vele onderhandelingen is het gelukt om het stuk grond te bemachtigen. Er werden plannen gemaakt, maar het duurde nog jaren voordat deze uiteindelijk gerealiseerd konden worden. In 2016 was het eindelijk zover. Alle vergunningen waren binnen en er kon bijna gestart worden met de bouw van de nieuwe sportvilla! In februari 2017 begon de bouw en op 8 september 2017 gingen de deuren open voor iedereen. Een modern gebouw van 1500 m2, van alle gemakken voorzien. Ruime fitness, groepsleszalen en sauna’s. Ook de brasserie is een aanwinst voor ons bedrijf. Iedere werkdag geopend om te lunchen of dineren. Ook worden er thema-avonden en kookworkshops georganiseerd.

In de loop der jaren zijn alle drie de zonen in het familiebedrijf begonnen. De oudste, Joey, is eind 2003 gestart als fitness/groepslesdocent. Tegenwoordig is hij de manager van het bedrijf.

Dexter is de jongste en kwam in 2006 het team versterken. Dexter is fitnessinstructeur,webbeheerder en hij ontwerpt alle mooie reclameposters.

Als laatste van de drie kwam Jack in 2013 het team compleet maken. Jack is fitnesstrainer en personal trainer.

Het team is uiteraard niet compleet zonder onze medewerkers.

Roos is sinds 2004 werkzaam als groepslesdocent en doet een deel van de administratie.

Stefano is in 2007 begonnen als stagiair en heeft na het afronden van zijn Cios opleiding zijn werk bij Lomar voortgezet. Naast zijn werkzaamheden als fitnessinstructeur geeft hij aantal keer in de week fanatieke funxtionlessen.

Wybren is in 2017 begonnen als stagiaire en is inmiddels in het bezit van de diploma’s fitnesstrainer A en B. Ook hij verzorgt de funxtionlessen en is één van onze personal trainers.

Sjoerd de duizendpoot is werkzaam in de fitness, receptie en geeft verschillende groepslessen.

Melanie is werkzaam bij de receptie op donderdag en in het weekend.

Femke geeft al jaren bij ons Bodypump.

Lilian geeft op woensdag avond Bodybalance.

Wilco geeft de spinninglessen sinds jaar en dag. Deze fanatieke spinningfanaat geeft naast zijn lessen ook cursussen aan beginnende spinninginstructeurs.

Anouschka geeft spinning op de dinsdagavond en donderdagavond.

Ron is de kok van onze brasserie. Hij is gepensioneerde marinier en heeft in verschillende landen gewoond over de hele wereld. Italiaanse, Griekse of Indonesische gerechten, niets is te gek voor kok Ron.

Marina is werkzaam in de brasserie op woensdag en donderdagochtend. Daarnaast is zij hormoonfactor trainer.

Hans geeft kickboksles op maandag en woensdagavond. 

Geneviève is onze interieurverzorgster.

Alfred is onze klusjesman en zorgt voor het onderhoud van onze fitnessapparatuur.